Zamjena remena i vodene pumpe

Mehanika Šeman – Zamjena remena i vodene pumpe

Mehanika Šeman -Zamjena remena i vodene pumpe. Vršimo zamjenu zupčastog remena, natezača i vodene pumpe.

Zamjena zupčastog remena

Tzv. ”veliki servis” automobila je uvijek bio predmet straha zbog financijskog troška. Ne više. Veliki servis za zamjenom zupčastog remena i puno drugih dijelova radimo već od 1200 kn na više.

Što je veliki servis?

Obuhvaća nešto veći dio poslova od redovnog servisa, između ostalog i zamjenu zupčastog remena i vodene pumpe. Zupčasti remen se mijenja jer proizvođač to propisuje nakon određenog broja kilometara a pumpa se mijenja preventivno. Ne košta puno a ukoliko se ne promjeni, trošak izmjene će biti poprilično velik. Zašto? Zato što je pristup zupčastom remenu i pumpi na većini automobila jako težak. Potrebno je rastaviti puno dijelova da bi se uopće moglo doći do tih komponenti motora.

Uz ta dva osnovna posla servisa kontrolira se još 50-tak točaka na automobilu i radi PC dijagnostika motora i drugih dijelova auta.

Kada se mijenja zupčasti remen?

Najčešće između 80000 i 120000 km ili nakon 5-7 godina starosti. Svaki proizvođač automobila propisuje interval izmjene a točan podatak za vaš auto možete saznati ukoliko nas nazovete ili pošaljete upit na kontakt obrazac.

Ukoliko imate neku kritiku, sugestiju ili pohvalu, pišite nam. otvoreni smo da vas saslušamo i mijenjamo se prema vašim potrebama jer nam je vaše zadovoljstvo izuzetno važno. Također nam možete pisati koja je to usluga koja vam fali u našem servisu i što je to što bite voljeli da promijenite.

MEHANIKA ŠEMAN

Zamjena remena i vodene pumpe