Servis klime

Mehanika Šeman – Servis klima uređaja na autu i kamionu

Mehanika Šeman – Servis klima uređaja na autu i kamionu.

Redovnim održavanjem spriječite moguće kvarove

Održavamo klima uređaj na Vašem vozilu i kamionu, sa najsuvremenijim kompjuterskim uređajem, po tvorničkim normama uz kompjutorski nadzor punjenja plina u klima uređaj. Nakon dugo vremena Vaša klima će raditi onako kako dugo nije radila.

Dolaskom toplijeg vremena i viših temperatura, potrebno je pripaziti na promjenu temperature u autu gdje se uvijek preporučuje umjerenost. Znači čim uđete u auto, oblije vas znoj, što je prirodna reakcija tijela i najveća glupost koju tada možete napraviti je da odmah palite klima uređaj i  ostavite ga tako.

Time riskirate niz neugodnih posljedica kao što je suzenje očiju, grčevi i bolovi u tijelu. Najbolje je prvo možda malo otvoriti prozore u vožnji pa upaliti klimu koju ćete tijekom vožnje postepeno smanjivati.

Mehanika Šeman – Servis klima uređaja na autu i kamionu

Još je najbitnije za klimu u autu – da je redovito servisirate. U njoj se nakupljaju razne bakterije, prašina, pelud i slično pa je filtere potrebno redovno čistiti.
U suprotnom,  možete osjetiti posljedice ne održavanih klima uređaja koje mogu biti prilično bezazlene, ali i mogu biti i ozbiljne, poput upale pluća ili legionarske bolesti.
Stoga, na vrijeme brinite o klima uređajima i prostorima u kojima boravite
Što je važno znati
Auto klima danas je više potreba nego luksuz iako se prije redovito smatrala isključivo luksuzom. Radi se o veoma sofisticiranom uređaju kojeg je potrebno redovito servisirati i paliti pa čak i u zimskim mjesecima. Tako je, iako nam u zimskim mjesecima klima ne treba, dobro ju je upaliti jednom mjesečno, kako bi ostala u dobroj funkciji. Kada se radi o sezoni klima uređaja, najbolje ih je provjeriti prije nastupa ljeta ili odlaska na dulji put u ljetnim mjesecima. Potrebno je znati i da se godišnje gubi od 3 do 8 posto plina u klimi koji je ključan za dobro hlađenje, što je dodatni motiv za redovito servisiranje.
U prošlosti se za auto klime najčešće koristio plin freon. Međutim, ubrzo se saznalo kako je ovaj plin izrazito štetan za ozonski omotač, odnosno uništava ga pa se u današnjim klimama koristi plin pod nazivom  R – 134a. U suštini ovo je druga vrsta freona koja je znatno manje agresivna za ozonski omotač.

Mehanika Šeman - Servis klima uređaja na autu i kamionu

Poštovani klijenti, želimo da Vas obavijestimo da imate kontakt obrazac gdje nam možete slati vaše primjedbe, sugestije i pohvale.
Ukoliko imate kritiku, sugestiju, pišite nam. otvoreni smo da vas saslušamo. Tu smo da se prilagodimo Vašim potrebama. Vaše zadovoljstvo izuzetno nam je važno. Također nam pišite koju uslugu želite u našem servisu. Hvala,

MEHANIKA ŠEMAN