Redovan servis

Mehanika Šeman – Redovan servis Vašeg vozila i kamiona

Mehanika Šeman – Redovan servis Vašeg vozila i kamiona. Radimo redovne godišnje servise na Vašem vozilu po preporuci proizvođača.  Po potrebi dolazimo po Vaše vozilo i vraćamo ga po završenim radovima.

Redovan servis ili mali servis

Redovan servis ili Mali servis, obavlja se periodično i zavisi od modela automobila i tvornički preporučenih intervala zamjene pojedinih dijelova.
Vani se koristi izraz maintenance schedule (planirano održavanje), dok kod nas postoji ta vrsta podjele na mali i veliki servis.

Mali servis podrazumijeva:

  • zamjena filtera za ulje
  • zamjena filtera za zrak
  • zamjena filtera kabine (polen filter) – ako postoji
  • zamjena ulja
  • zamjena filtera goriva
  • provjera (i po potrebi dolijevanje) kočione tekućine i tekućine u rashladnom sistemu (antifriza).

Redovan servis Vašeg automobila je neophodan, kako bi izbjegli nepotrebne troškove i probleme.
Ova usluga podrazumijeva zamjenu motornog ulja i sva četiri filtera (za ulje, zrak, gorivo i klimu).
Zamjena ulja i filtera održava čistoću motora vašeg vozila. Ostale tekućine u vozilu zahtijevaju periodičnu promjenu: transmisiono ulje, kočiono…

Ulje treba mijenjati prema specifikaciji proizvođača 5-15.000 km (mineralno, polusintetičko I sintetičko) a u slučaju manje kilometraže – najmanje jednom godišnje. S obzirom na veliki broj proizvođača ulja i filtera, što podrazumijeva i različite cijene, u prilici ste da birate, prema Vašim mogućnostima.

Redovna zamjena ulja je najbolja investicija za trajnost vašeg vozila.

Poštovani klijenti, želimo da Vas obavijestimo da imate kontakt obrazac gdje nam možete slati vaše primjedbe, sugestije i pohvale.
Otvoreni smo za Vaše sugestije i primjedbe. Spremni smo da se prilagodimo Vašim potrebama jer nam je Vaše zadovoljstvo izuzetno važno. Također nam pišite koja usluga Vam fali u našem servisu i što biste voljeli da promijenimo?

Mehanika Šeman - Redovan servis Vašeg vozila i kamiona

MEHANIKA ŠEMAN