Priprema za tehnički pregled

Mehanika Šeman priprema vozila za tehnički pregled

Mehanika Šeman priprema vozila za tehnički pregled i otklanjamo nedostatke po dogovoru. Možemo umjesto vas obaviti tehnički pregled Vašeg vozila. Za sve upite i dogovor, javite se na kontakt obrazac.

Tehnički pregled je djelatnost od općeg interesa, a obvezan je radi provjere tehničke ispravnosti svih motornih i priključnih vozila.

Svako vozilo mora proći tehnički pregled, jednom godišnje i to u mjesecu isteka registracije vozila ( za nova vozila 24 mjeseca).

Ukoliko želite pripremiti svoje vozilo za tehnički pregled i biti sigurni u njegovu tehničku ispravnost, s punim povjerenjem možete se obratiti Mehanici Šeman te ćemo učiniti kontrolu ispravnosti Vašeg vozila, te svojim stručnim savjetima sugerirati popravak ili zamjenu dotrajalih, neispravnih ili oštećenih dijelova.

Priprema vozila uključuje:

Kontrolu signalizacije i podešavanje svjetala

Svjetlosni i signalni uređaji na vozilu osiguravaju sigurnu vožnju u svim vremenskim uvjetima. Važno je da su ispravni i dobro usmjereni. Ukoliko niste u mogućnosti sami provjeriti da li Vam rade žarulje na svim svjetlima to će učiniti naši djelatnici.

Kontrolu kočnica

Vršimo kontrolu kočnica i ako je potrebno, otklanjamo kvar. Kontroliramo trošenje guma i dali se ravnomjerno troše.

Kontrolu kakvoće tekućine u kočnicama

Kočiona tekućina zbog svojih specifičnih svojstava, podložna je apsorpciji vlage iz zraka. Povećanjem postotka vlage u ulju smanjuje se njegovo vrelište. To je vrlo opasno jer se kočnice puno brže zagrijavaju nego sa novim uljem. Kod naglih i dugačkih kočenja dolazi do prijevremenog prijelaza kočione tekućine iz tekućeg u plinovito stanje što izaziva propadanje papučice kočnice i moguće tragične posljedice. Isto tako vlaga u ulju uzrokuje koroziju koja može oštetiti komponente sustava, na što su posebno osjetljivi automobili sa ABS kočnicama.

Kontrolu ovjesa

Ovjes vozila sastoji se od 3 glavna dijela: amortizera, opruge i gume. Naši majstori ispitati će ispravnost sve tri komponente, jer samo njihova potpuna ispravnost osigurava dobre vozne osobine. Amortizeri i opruge izloženi su kiši, prašini i soli što može uzrokovati koroziju i oštećenja i upravo zbog toga potrebno ih je kontrolirati na vrijeme kako bi se spriječila veća oštećenja.

Mehanika Šeman priprema vozila za tehnički pregled